Dzięki arundo, czuję się jak zwycięzca choć nie mam pojęcia co to za konkurs, chyba jakiś tajny, więc cicho sza.
Andres
Nie ma starego i nowego domku, najwyżej nowe elementy domku pod starymi.
Nie to abym się czepial, tylko celem uściślenia to cały czas jeden domek.
Jak wrócisz do wcześniejszych stron to domek jest składany z gotowych ścian i dwóch połówek dachu. Pierwszą zimę była tylko dokładnie górna biała część, na drugą zimę domek podniosłem o 1 metr, cztery panale wysokości 1 metr każdy wylądowały pod "starym" domkiem. Po dwóch kolejnych zimach /czterech sezonach letnich/ domek okazał się za mały. Te panele 1 metr wysokie zostały w piwnicy a zrobiłem nowe cztery panele 2metry wysokie, jeden z oknem / to te czarne na foto/.
Tak wiec domek jest 1 m wyższy od poprzedniej zimy a 2 metery od stanu poczatkowego. Wszystko składałem sam, nikt mi wkręta nie podał. Najpierw cztery nowe panele 2 m wysokie, przy tych panelach zrobiłem proste rusztowanie a z rusztowania zestawilem górną część z pojedynczych elementów/scian, nie całość na raz.
Wszystko było zaplanowane zanim pierwszy raz wbiłem szpadel przed wkopaniem phx tylko przypuszczałem, że 2 metrowe panele będą potrzebne po 10 zimach a nie trzech.
Panele 1 metr wysokie do wykorzystania w przyszłości, oczywiście plus te 2m wysokie.