"Tarcza" z trafieniem czymkolwiek w nią też mi się nie widzi. UFO lądując zniszczy sobie sprzęt
Ten pho to absolutnie konieczna palma? Średnica spora, widziałeś u Grega? Gałęzie będą wchodziły na ścieżkę. Dodałbym trzeciego tracha, jak nie chcesz wash. Np wagnera z kłodziną 2m w miejsce gdzie miałby być 1m, a jego nie ruszałbym. Powstałaby fajna trójca, lub jak wolisz jakiś zespół
W piętrze dolnym cykasy i fertig
Pomyśl, że wszystko zacznie dopiero rosnąć, korony trachów też zajmują trochę miejsca, jak nie będziesz naśladował Washiego
Ja przymierzam się do wagnerów i już planuję wykopki azalii, które będą mi przeszkadzały w okryciu na zimę. Z bb nie żegnałbym się tak szybko, chyba że planujesz inne okrycie zewnętrzne. Sama agro z ogrzewaniem nie załatwia problemu opadów i mrozu po nich następującego.
Promień od pnia tracha wymaga miń 2m w lecie jak rozłoży liściory, a pho to hoho
Liście tracha rosną nad głową więc pół biedy. Pień pho będzie miał 2m za ile lat?
No chyba, że będziesz Washi2 i regularnie ścinał liście. Roberto będzie miał materiał na ozdobę dachu chaty
6 lat temu, myślałem że palmy w Polsce nie rosną, a to nieprawda
Reasumując, egzemplarze roślin zajmujących kubaturę od pewnej, wygodnej wysokości są mile widziane w przypadku ozdobnych chodników czy trawników. Ale to tylko moje subiektywne myśli o znaczeniu piętrowości roślin w kształcie otoczenia i wygodzie przemieszczania się w nim.
Pozdrawiam A