Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Forum SMF zostało uruchomione!

Autor Wątek: WASHI - rośliny ciepłolubne w gruncie nad Bałtykiem - figa, cyprys, lagerstroemia  (Przeczytany 27405 razy)

Marcin D

• Gość
Odp: WASHI - rośliny ciepłolubne w gruncie nad Bałtykiem - figa, cyprys, lagerstroemia
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 15, 2013, 19:34:35 »

Faktycznie Robercie masz racje. Gdyby wrzesień był tak jak w 2006,albo choć lepszy od tegorocznego to mogłoby się to udać. No proszę. :o

WASHI

• G1
  • Ekspert
  • *
  • 7a/7b
Odp: WASHI - rośliny ciepłolubne w gruncie nad Bałtykiem - figa, cyprys, lagerstroemia
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 17, 2013, 15:22:04 »

Znalazłem w sieci informacje jakoby u tej odmiany figi dojrzewanie owoców (drugi rzut) następowało do końca października.
Według najnowszych prognoz za kilka dni ma nadejść ponad 2 tygodniowe ocieplenie tzn.w nocy 10C ,w dzień 15C ,może nieco więcej. Być może więc ten owoc jeszcze dojrzeje.

Robert

Dzięki za opinię. I wilk jest syty i owca cała. ;D przy czym ja oczywiście jestem tą owieczką :P

Marcin

Żadne kółko, po prostu cytując klasyka "w jednej ręce trzymam piwko , a w drugiej kompakt wielkości mydełka" :smiech:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

.............po 10 dniach tzn.27.10.2013 figobranie :)

« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2013, 16:35:10 wysłana przez WASHI »