Roberto,
Mógłbyś myknąć fotki Artylerii teraz, jesienią?
Nie uwalałeś korzeni , chętnie bym porównał z moim egzemplarzem pozbawionym 2/3 bryły.
Pozdrówka A
PS Jak już będziesz miał E.v.m. to pomyśl, o tym że to świetne solitery, które w takich warunkach wykazują do końca swoją ekspresję. Jeżeli koniecznie chcesz zlikwidować świerki, to w tym miejscu widzę żywe bambusy lub płot z łodyg bambusowych (rur)
Amor, też mi namieszał swoimi osiągnięciami, ale popełniałem błędy, tak samo jak z palmami.
I tu jeszcze Binos, z jego pomysłem.
Z roślin "kubłowych" nie uzyskasz tła na dłużej niż chwilę, a zimą brak osłony przed wiatrem.
Zafascynowany jestem pięknymi liśćmi bananowców i przekonałem się, że nie ma sensu sadzić gdziekolwiek tych roślin bez myśli o naszym kapryśnym i krótkim lecie.
Będę je sadził w miejscach widocznych, z podstawowej perspektywy, nie pozwalając na dominację drzew. Bananowce mogą być tłem dla ciekawszych elementów, np twojej chatki.
Ale zawsze jest jakieś ale. Mianowicie ile czasu w skali roku będzie to działać?
Bambusowa ściana w tle byłaby bajkowa a ensetowa też, tylko bambus dłużej..........
Pozdrówka
A