@WASHIZlituj się GregNie mam zamiaru.
I nie sądzę też byś biegał po plaży z linijką czy suwmiarką.
Może nie tylko sam piach jest ważny ale w znacznej części to on ma wpływ na ocenę plaży.A skąd to wiemy? Bo tak nam w swojej nieomylności objawił WASHI. Padnijmy na kolana przed chwałą autorytetu.
I już nikomu na świecie plaże kamieniste nie mogą się podobać, bo jest to sprzeczne z dogmatami części forumowiczów na forum „Palmy w Polsce”. I biada zakochanym w norweskich fiordach (a pewnie wielu jest takich).
---
@AndresPolskie plaże są ładne. W dużym stopniu przyczyna się do tego pas zieleni.Nie wiem jak we Francji, ale we Włoszech pineta przy plaży to widok dość częsty. Oczywiście po wschodniej stronie „buta”. Po stronie zachodniej jest raczej kamienisto. Za to woda jest jak kryształ w porównaniu z zamulonym Bałtykiem czy częścią wybrzeża Adriatyku.
Na zdjęciu kępa wydmuchrzycy piaskowej.Mam w planach jej zakup na wiosnę. To bardzo ładna trawa.
---
@MarcinGreg chodzi o to, że większość wybrzeży w Europie to albo wybrzeża klifowe, fiordowe albo z kamienistym dnem.No i co? Czy taki typ wybrzeża nie ma swoim amatorów?
Plaże w Polsce są stosunkowo szerokieCzy
ta plaża (piąte zdjęcie od dołu) jest wąska?
---
Kowalski: blondynki są najpiękniejsze na świecie, bo moja żona jest blondynkąNowak: ale niektóre brunetki też są bardzo ładne...Kowalski: blondynki są najpiękniejsze na świecie i bastaNowak: uważam, że przesadzaszKowalski: ależ skąd, ja i kilku moich znajomych naprawdę uważamy, że blondynki są najpiękniejsze, a zatem to prawdaWiśniewski: a co wy tam wiecie, najpiękniejsze na świecie są rude!Wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń jest niezamierzone i przypadkowe.
Panowie WASHI i Araukar: naprawdę uważacie, że jest o co kruszyć kopie?
De gustibus non est disputandum mawiali Rzymianie. Natomiast Asterix ze znanej kreskówki mawiał:
ale głupi ci Rzymianie! Miał rację?