Polish King Bamboo-Teraz palma juz jest w gruncie.. mam nadzieję- ze się zregeneruje.. dzis zrobie opryski na grzyba..
Mi absolutnie nie chodzi o to - aby kogos oczerniać..dodalam zdjęcia- aby prosic Was o pomoc- bo tu macie duze doswiadczenie z palmami..ja dopiero się uczę..na własnych błędach jak widać
Mogę miec pretensje głównie do siebie..ze kupilam widząc ..ze cos jest nie tak..
Palmy byly przcenione- ale innych juz nie było ( w normalnej cenie) przecena nie byla z powodu choroby..czy jakosci tylko zostaly juz 2 szt tej wysokosci...Zapewne na początku byl duzy wybór ładnych palm.. Więc nie chce nikogo zrazic ..zwlaszcza- ze duzo osób tu obecnych ma pamy z tego źródla ..i jest wszystko ok.. Dlatego tez ja tam pojechałam.. Tak naprawdę różnicę w korzeniach zobaczyłam dopiero jak przesadzałam ,,Norwega,, jak powinny wyglądać zdrowe korzenie palmy!!
Teraz juz będe wiedzieć..dodatkowo zaufam tez swojej intuicji
.ze jesli coś nie wygląda na okaz zdrowia - to nim nie jest..nawet jeśli sprzedawca zapewnia - ze jest ok..
Nie odradzam ,bo duzo osob ma ładne palmy tam kupione..jednak polecać też nie będę.. bo jak widać jest to bardzo indywidualna sprawa..
Jedyna moja rada - (dla początkujących jak ja)
jesli wam przeczucie mówi - aby nie kupować danej rośliny.. to jej nie kupujcie.. nawet jak jedziecie ponad 100km po roślinę
Pozdrawiam