Tak. Często sprawdzam stan pogody, ale nie śledzę jej 24h na dobę. Poniżej -10C tej zimy jeszcze nie miałem. Ostatnio jak pisałeś, że w Krakowie było -10C, ja miałem -6C. Z pracy wracam bardzo często o 2 bądź 3 w nocy, więc jako tako widzę jak to wygląda.
Jak nie uda się jej przezimować to trudno. Kupię nową. O kolejną pewnie wtedy mocniej zadbam.
Nie rozumiem, tego ciągłego podnoszenia o tym, że piszę jak mam wysoką temperaturę. O niskich też piszę. Dziś nad ranem miałem -6C. Zauważyłem, że Ty również, bardzo często pisałeś, jak miałeś ciepło, potem Twoja aktywność spadła.
Palma dalej stoi, nie ruszona od początku kwietnia. Wygląda dobrze, po wczorajszej odwilży, liśce się podniosły.
PS w gwoli ścisłości, mniej niż -10C nie miałem odnotowanej, przeze mnie. Jeśli było to maksymalnie niecałe 3h, zazwyczaj pierwszy stan pogody u mnie w domu sprawdzany jest o 6.00 rano a ostatni o 3.00.
PPS I tak, zdaję sobie sprawę, że nie jest to pomiar wykonywany za pomocą specjalistycznego sprzętu. Więc proszę brać na to poprawkę. Mam nadzieję, że wyczerpałem temat.