Jestem zmuszony wyprzedać znaczną częśc zgromadzonych przez lata moich roślin. Rośliny są zadbane i zdrowe . Ostatnio dużo czasu zajmuje mi uprawy działkowe i nowa pasja mianowicie rosliny morwowate Na palmy już nie mam zbytnio czasu i chęci. ( Trochę mi sie przejadły ) Lepiej niech cieszą oczy innych pasjonatów.
Znalazłem klienta już na mojego mniejszego trachycarpusa. Ten jest sprzedany ale chce pokazać że traktuje rośliny poważnie . Palma jest wykopana z dużym systemem korzeniowym. W tej chwili jest to nie do podniesienia. Muszę jeszcze ustalić czy klient jest w stanie zabrać taką ciężka roślinę . Jeśli nie to wodą wypłucze część ziemi żeby było lżej.
Do zbycia są na pierwszym planie zieloma karłatka , po prawej niebieska cerifera a w tle trachycarpus wychowany z nasiona ze Szwajcarii.
Mam też młode trachycarpusy
Na koniec moje najcenniejsze roślnki mianowicie po prawej sabal minor (od nasionka) po lewej trachycarpus princeps a w tle brahea armata .
Na przyszły rok chcę sprzedać moją washingtonię i zastanawiam sie na musa sikkimensis ale to na przyszłą wiosnę.
Z palm w ogrodzie zostanie tylko mój duży trachycarpus.
Osoby zainteresowane kupnem proszę o info na PW. Mogę zrobić dodatkowe zdjecia roślin.