Widać, że lubisz butie, bo do nich wracasz.To taka trochę miłość z rozsądku.
Tak poza tym bardzo chciałem butię eriospatha, ale z kilku przyczyn zdecydowałem się jednak na capitatę.
Przydałaby się fotka phoenixa i butii zrobiona razem za dnia.
Dwie pierzaste obok siebie będą się ładnie prezentowały, ale za kilka(naście) lat okaże się, że są za blisko siebie.Przecież zdjęcia
są. Dałem je jako galerię by wątek nie wczytywał się za długo. W galerii jest 15 zdjęć po około 300-400 KB każde.
Co do ładnego prezentowania się to moja żona stwierdziła, że ponieważ rośliny mają taki sam pokrój to wygląda to za jednolicie.
Problem z rośnięciem obok siebie oczywiście wystąpi. Wtedy najprawdopodobniej wykopię daktylowca. Mógłbym to zrobić już teraz, póki ma małą bryłę korzeniową, ale szczerze powiedziawszy zwyciężyła ciekawość - w jakim tempie będzie rósł w gruncie.
Trachy za rok - dwa dojedzie do siebie. Podlewaj go mocno - wygląda na lekko podsuszonego.
Tak czy inaczej - wszystko wygląda pozytywnie.Jeśli chodzi Ci o kolor to liście są zielone - taki trochę brązowy wyszedł na zdjęciu. Było robione dość późnym wieczorem jak było mało światła.
---
Marcinie, to tylko tak wyszło na zdjęciu. Zapewniam, że liście są zielone.